Initiativtagare till arrangemanget Musik mot cancer

Jan Sjölund, f.d. delägare till JSL Sound i Trollhättan, tog initiativet till att starta upp en musikinsamling som han kallade Musik Mot Cancer.

Bakgrund:
Janne har under 30 år varit delägare och arbetat på företaget JSL Sound med inriktningen musikindustrin, innehållandes allt ifrån uthyrning / installationer till försäljning av professionell utrustning. Under dessa år fick Janne möjlighet att bygga upp ett stort och brett kontaktnät samt goda relationer till musiker, arrangörer och musikgrossister m.fl. Janne sålde sin del av företaget år 2014 då han kände att det var dags att göra något annat.

Efter att Janne sålt sin del i företaget föll det sig helt naturligt att samla ihop sina vänner och kollegor i branschen för att göra en lite annorlunda musikinsamling. Det var där som idén föddes om att anordna en stor Musikauktion där man auktionerar ut Sponsrade gitarrer,  som skänkts till detta ändamål av musikgrossister. För att skapa ett slags mervärde på gitarrerna har artister skänkt sina autografer, samt ett foto på artisten tillsammans med den signerade gitarren, som ett så kallat äkthetsbevis. I samband med auktionen uppträder artister med band, samt även en stor Musikloppis.

Ändamålet för Musik Mot Cancer är att, på ideell basis, samla in pengar till cancerdrabbade barn och ungdomar i Sverige.

– Cancer är ju något som tyvärr drabbar alla på något vis i samhället, detta kan vara inom familjen eller arbetskompisar eller andra vänner, så det kändes som en självklarhet att få kunna hjälpa till, säger Janne.

Med detta har det bildats en ideell förening Musik mot cancer i Trollhättan, där Janne har fått ihop en fantastisk Arbetsgrupp som verkligen brinner för detta ändamål.

– Vår förhoppning är att vi tillsammans hjälps åt med denna insamling så att vi når ett så högt mål som möjligt. Hoppas med detta att ni alla hänger med, avslutar Janne.